BRANDPOST: BAR ITALIA

Soms kan het je zomaar overvallen een 100% BRAND ervaring. Op een nazomerdag en op zoek naar een locatie met ‘city vibes’ en goede koffie kwamen we terecht in de espressobar van Bar Italia aan het Rokin in Amsterdam. Gewapend met een hoofd vol borrelende ideeën, twee iPads en een enorm notitieboek lieten we eerst het NRC café aan ons voorbijgaan. De overweldigende akoestiek van een zwembad doet een werkoverleg geen goed. Snel weg! Niet geschikt. Een paar panden verder vonden we wat we zochten. De belofte van goede koffie en een rustige tafel in het souterrain voor het open raam met uitzicht op het terras. Houten tafels, terracotta met kruiden en olijfbomen. Tot zover een mooi consistent Italiaans concept. Met een onverwachte unieke twist.

‘Water kan je daar pakken lieverd. Help yourself’ zei ze met een zwaar accent, dat later Australisch bleek. Gastvrije karaf met water en verse limoen op de bar. Perfecte cappucci met een hartje. Muziek mocht natúúrlijk zachter toen wij dat vroegen al was het wel jammer dat wij niet zulke ‘partypeople’ waren (vette knipoog). De Australische van 50+ had het charisma van Jenny Arean en een uiterlijk dat nog verraadde wat een beeldschone beachbabe ze vroeger was in Sydney (spannende details bekend bij de redactie). Met haar humor en timing had ze de derde hoofdrol kunnen spelen in Absolutely Fabulous. Ooit was ze musicalactrice, nu droomt ze van haar eigen sitcom. Voor ons creatieve proces die dag was ze een perfecte katalysator. De verse en met liefde bereide gerechten prikkelden onze zintuigen. Bij elke volgende bestelling verdiepte onze relatie.

We namen afscheid als oude vrienden. ‘Live your dreams!’ We moesten beloven terug te komen. En dat doen we. Ciao and no worries.

www.bar-italia.nl

 

Birgit Laemers

Inge Hettinga