Waar voelen mensen zich thuis tijdens ‘heide sessies’, vergaderingen, seminars en creatieve sessies?

Jacques Horovitz, initiator en directeur van Châteauform startte 15 jaar geleden met het 24 uurs ‘feeling home’ concept. Zijn eerste locatie was een landhuis in Frankrijk dat hij liet verbouwen tot een huis voor seminars. Inmiddels zijn er 32 Châteauforms in verschillende Europese landen.

Afgelopen weekend (18/19 juni) is Studio Beer op uitnodiging van Inge Kroonenberg van naar het onlangs geopende Schloss Ahrenthal in Duitsland geweest. Het was het ook deze keer weer één feest voor de zintuigen! Je voelt je niet alleen thuis, je voelt je in jouw droom(t)huis.

Bij aankomst word je al verwelkomd door een ‘gastkoppel’ voordat je bij de deur bent, meegetroond naar een rustieke kamer en vervolgens naar een lunch die zijn weerga niet kent. Omdat er delegaties van Italië, Spanje, Zwitserland, Duitsland, België en Frankrijk aanwezig waren, kon men kiezen uit een eindeloze stoet van gerechten van Paëlla, Serano ham, Duitse vleessoorten, Italiaanse salades, Franse kazen en de meest oogstrelende desserts.

Chateauform eten

’s Middags door met boogschieten in het weelderige park van het slot en erna een  aperitief met zelfgemaakte cocktails. Want bij je thuis voelen hoort dat je overal bij kan zonder iemand iets te hoeven vragen.

s Avonds een driegangen diner met de mooiste wijnen waaronder een Lalande Pomerol. Tijdens het diner presenteerde een somelier uit Zwitserland een wijnquiz. Niet alleen de winnaars maar alle deelnemers kregen buiten op het groteske terras een glas champagne, waarbij Hans onze fles Champagne eigenhandig mocht sabreren (openen met sabel). Wat een beleving!

De dag erna volgenden we workshops o.a.: impro-theater door Boom Boom Chigago, Aboriginal painting en een ‘Relaxation’ workshop.Na nog een gastronomische lunch te hebben genoten namen we afscheid waarbij we een mandje kregen met alle ingrediënten voor een Apfelstudel.

Waarom is het belangrijk dat medewerkers zich thuis te voelen op een werkgerelateerd evenement?
Als je je echt thuisvoelt maakt je lichaam het ‘gelukshormoon’ oxytocine aan, een hormoon dat ook vrijkomt bij positief onderling contact, zoals seks. Door een hoger oxytocinegehalte zijn we weerbaarder tegen stress en komen we sneller tot rust waardoor informatie beter opgenomen wordt en de creativiteit vrij kan komen.

Na onze eerdere geweldige ervaring met een groep in Châteauform in België hoop ik dat al onze klanten als het even kan en de groepsgrootte en het budget het toelaat kiezen voor een Châteauform locatie. Het is niet duurder dan een vergaderarrangement op een  Bilderberg locatie in Nederland en je voelt je 100 maal meer thuis!

chateauform4cabaret leraar chateauformchateauform kasteelchateauform 2